Naslovna stranica Sub, 20.7.2019.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Otvoren natjeeaj za Uskrs fest 2019.
U emisiji Sacro ritam u eetvrtak 22. XI. Marija Husar Rimac otvorila je natjeeaj za Uskrs fest 2019.
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Ksaverska cesta 12 A,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 563 5100
pgm: (+385) 01 460 99 88
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
OREHNJAEA
[ 4.5.2017. ]

Potrebno je:
za tijesto:
600 g brašna
1 svježi kvasac
3 žlice šeaera
1 vanilin šeaer
1 ½ žlica masti
4 žumanjka
Mlijeko
Malo soli
Korica limuna
2 žlice ruma

Nadjev:
500 g mljevenih oraha
4 bjelanjka
2 dl mlijeka
5 žlica šeaera
50 g grož?ica
3 žlice ruma
1 vanilin šeaer
2 žutanjka za premazivanje
Šeaer u prahu za posipanje

Priprema:
U posudu prosijemo brašno, a mlijeko ugrijemo. U malo mlakog mlijeka dodamo umrvljen kvasac i malo šeaera. Kada se uzdigne uspemo u brašno te dodamo sve ostale sastojke. Uz dodavanje mlakog mlijeka umijesimo tijesto. Prekrijemo krpom i pustimo da se uzdigne. Grož?ice prelijemo sa rumom i pustimo da odstoje.
Dok se tijesto uzdiže izmiješamo orahe sa šeaerom, vanilin šeaerom i prelijemo sa kipuaim mlijekom, dodamo natopljene grož?ice. Kada se nadjev ohladi istueemo snijeg od bjelanjaka i lagano umiješamo u orahe.
Tijesto kada se uzdigne podijelimo na dva djela, premijesimo i pustimo da se ponovo uzdiže.
Tijesto razvaljamo na pola centimetra i premažemo polovicom nadjeva, zarolamo i položimo u protvan koji smo premazali s mašau.
Ponovimo i drugim djelom tijesta i nadjeva. Sve premažemo otopljenom mašau i pustimo da se uzdiže.
Uzdignut kolae premažemo žutanjkom i peeemo na 165* C oko 40 minuta. Peeeni kolae premažemo sa mlijekom u koje smo otopili malo šeaera. Prekrijemo i pustimo da se ohladi. Narežemo i posipamo šeaerom u prahu. Uz kolae preporueam eašicu prošeka.

 
[ 7.11.2017. ] BBQ Rebrica sa UMAKOM
[ 2.11.2017. ] ZAPEEENO KISELO ZELJE
[ 26.10.2017. ] GULAŠ OD SRCA U BUNDEVI
[ 19.10.2017. ] PAPRIKAŠ OD DIVLJEG ZECA
[ 12.10.2017. ] TURŠIJA
[ 5.10.2017. ] GULAŠ OD GLJIVA
[ 14.6.2017. ] ŠIŠKRILNI
[ 8.6.2017. ] BIJELA SALATA
[ 1.6.2017. ] AEVAPI
[ 25.5.2017. ] TORTA OD LAVANDE
[ 18.5.2017. ] NJOKI SA KOZICAMA I TIKVICAMA
[ 11.5.2017. ] GNIJEZDA S JAJEM
[ 4.5.2017. ] OREHNJAEA
[ 27.4.2017. ] RUŽICE SA ORASIMA
[ 20.4.2017. ] PIVSKI TRGANCI U PIVSKOJ PJENI
[ 11.4.2017. ] ROLADA SA MLADOM KOPRIVOM I MRKVOM
[ 6.4.2017. ] TORTA OD NARANEE I BAJAMA
[ 30.3.2017. ] HOBOTNICA NA TOA
[ 23.3.2017. ] ŠURLICE SA PESTOM OD ŠPAROGA
[ 15.3.2017. ] RIŽOTO OD MASLAEKA
 
 
Sveti Andrija
'Prvopozvani', prvi je krenuo za Isusom, kojem je doveo i svoga brata Petra.
Detaljan pregled članka
 
Kako treba oprostiti?
Autor: vle. Silvio Španjia
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete